AIR ARCHITECTURE SHAPED BY HUMAN PSYCHO / VZDUŠNÁ ARCHITEKTURA TVAROVATELNÁ PSYCHIKOU

12.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

 

11.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

10.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

8.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

7.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

6.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

3.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

2.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

1.Psychoarchitektura,-Psycho-architecture.digital-print.2003

AIR ARCHITECTURE SHAPED BY HUMAN PSYCHO
Cloud spaces, the places of the collective or individual consciousness, which is connected with our living area. These pictures are the visualization of the now unrealisable project, where the surroundings are shaped along thoughts of the visitor. But rather these thoughts, witch we cannot influenced. Like our momental mood, which is often also affected with the weather. And the weather – respective clouds is the material which I use to create these pictures.

VZDUŠNÁ ARCHITEKTURA TVAROVATELNÁ PSYCHIKOU
Psychoprostory se zabývají utopickým architektonickým projektem, kde je budova nebo jiný prostor utvářen v závislosti na lidské psychice a flexibilně se přizpůsobuje momentálním duševním a emočním potřebám člověka. Může fungovat podobně jako chrám, kde je každý sám sobě jeho stavitelem. Využívá jen, co je společné – intuitivní hledání duchovnějšího faktoru někde na obloze, směrem k celkovému obalu Země.
Projekt je založen na myšlence, že vztah počasí-lidská nálada může fungovat oboustranně.

Poznámka:
Země je tvořena z plyno-kapalného obalu, neustále se transformujícího, z něhož se vždy drobné části vyčlení aby se po určité době do něj opět vrátily s novými informacemi a zkušenostmi. Proces neustálých změn vědomí planety by se mohl nejlépe projevovat ve změnách počasí. Jako hlavní stavební kámen pro takové prostory jsem použila jeden z hlavních meteorologických ukazatelů – tak často se transformující mraky. Jsou jednou z forem vody, která se v rámci klimatu chová jako přenašeč informací.