Proluka – Pro UKRA

Srdečně Vás zvu tuto středu 4.5. v 18.00 na setkání v Bezručových sadech na místě galerie Proluka při příležitosti vernisáže venkovní instalace v galerii Proluka.
https://ctyridny.cz/projekt/linda-ciharova-proluka-pro-ukra/
fb událost: https://fb.me/e/2trtavKbT

LINDA ČIHAŘOVÁ: Proluka – Pro UKRA
Termín konání: středa 4. května v 18:00 
Místo: ProLuka – Galerie pod vršovickým nebem
Bezručovy sady, Praha 10 (park naproti domu Slovenská 23) 
Zobrazit na mapě ›

LINDA ČIHAŘOVÁ: Proluka – Pro UKRAInstalace z živých květin jako památník na letošní jarní ukrajinský boj o svobodu, padlé hrdiny i rozdělené rodiny donucené opustit své domovy i rodnou zem. Ukrajinský státní znak složený z narcisů a primulí bude na Proluce ještě několik let každé jaro rozkvétat. Tím, jak se některé rostliny budou množit a jiné uhynou, bude se znak měnit a rozpíjet tak jako se rozptyluje kolektivní paměť na historické momenty. Připomene nám, jak křehké i pomíjivé může být to, co považujeme za samozřejmost, a zároveň o kolik jsme silnější, když stojíme při sobě. To, co se nyní naučíme budeme v letech budoucích potřebovat ještě mnohem více při řešení změn klimatu a možná i jiných nečekaných událostí.
 
Za pomoc s realizací instalace děkujeme studentům i vedení ZŠ Kladská. Linda Čihařová (1982) žije a pracuje v Praze, kde také vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou. Absolvovala stáže na FAMU, University of New Mexico v Albuquerque, Academy Beeldene Kunste v Maastrichtu a stipendijní pobyt v centru Egona Schieleho v Českém Krumlově.
I když má její tvorba široké rozpětí a kombinuje nová média s klasickými, jednotícím prvkem a hlavním inspiračním zdrojem zůstává krajina a vzájemné vazby s jejími obyvateli. Vychází z land artu a konceptu, ale inspirují ji hlavně vědecké metody a výzkum přírodních procesů. Její práce má svébytnou polohu tlumočníka mezi lidmi a přírodou. Od roku 2008 se také věnuje designu z recyklovaných materiálů (zejména elektroodpadu v projektu Trash made).
Copyright © Čtyři dny, z.s.